2024. már 09.

KGB-s bábszínház Magyarországon

írta: Jerome Mutombo
KGB-s bábszínház Magyarországon

...avagy hogy hívják az elnököt?

 

ill24_novak_00_0304-1024x576.jpg

Egy felelős állampolgárnak illik tudni a legfőbb közjogi méltóságok nevét, akár szimpatikus az illető, akár nem. Így hát ismertük Göncz Árpádot, Mádl Ferencet, Sólyom Lászlót.... és most jöjjön több pontnyi szünet... a felsoroltak még valódi elnökök voltak,ami nem azt jelenti, hogy egyetértettünk a tevékenységükkel, vagy sem. Göncz aktívan beszállt a médiaháborúba, amiben tulajdonképpen igaza volt, hiszen az akkori kormány pártmédiát akart teremteni a közmédiából és ezt meg is tette később. Később a Bokros- csomag idején nem volt túl aktív, noha néhány rendelkezés később alkotmányellenesnek bizonyult, valamint emlékszem egy pártcélú választási törvénymódosításra- ami azért felvetett bizonyos jogállami kérdéseket.. Az első Orbán-kormány idején szintén csendben maradt, noha ismét megtörtént a közmédia megszállása, úgy is lehet fogalmazni, hogy beengedték  a fasiszta csürhét a közmédiába. Szerintem ekkor Árpi bácsi már fáradt volt. Mádl Ferenc tette a dolgát, csendben, majd jött Sólyom László, aki egy autonóm személyiség volt és Fletó nagy beszéde után erkölcsi válságot emlegetett- volt ebben némi igazság. 

Szóval jöjjenek a pontok.... Copy paste Pál nevét már csak azért tudjuk, mert olimpiai bajnok , NOB-elnök volt, Novák Katiét pedig azért, mert a csapból is... De a lényeg az, hogy a köztársasági elnöki pozíció Sólyom után megszűnt, ami nem is csoda, mivel maga a köztársaság is megszűnt. Jelenleg egy ideje úgy mennek a dolgok, hogy a maffiállam feje rábök valakire, azt a 130 akárhány szerencsétlen balfék megszavazza, a kiválasztott meg teszi, amit Döbrögi mond neki. "Aranyom, menj el az ENSZ-be mosolyogni, menj Ukrajnába mosolyogni, menj el akárhova mosolyogni...és légyszi adj kegyelmet a pedofil barátunk segítőjének, hiszen jó elvtárs, senki nem maradhat az út szélén". Majd ha a gáz van, akkor zokszó nélkül elviszi a balhét. 

Aztán rábökünk egy újabb szerencsétlenre. Most is ez történt, lesz majd egy ember, aki sokat fog keresni és feltűnik itt, ott, elmondja, amit a szájába adnak. Ennyi az egész, így hát az is tök mindegy, hogy az apukája náci pribék volt, ettől még nem kell lemondania, hiszen nincs honnan. Szerintem senkit nem érdekel, hogy Orbán kesztyűbábja náci ivadék, vagy sem, hogy erről hazudik, az meg természetes, sőt, fideszéknél kötelező elvárás, vezérelv, életcél. Hazudni mindenkinek mindenről, mire kiderül, hazudj még nagyobbat. Így esett, hogy, sajnos, nem tudom az ürge nevét, csak annyit, hogy valami Sulyok, de még ez is sok. Maradjunk ennyiben. 

*Áder János nevét természetesen tudom, régi káder az Áder, de valószínűleg azért felejtettem ki, mert az egész elnöksége tökéletesen felejthető. 

Szólj hozzá