2024. ápr 18.

Füllentések a bajai piac felújításról.

írta: Jerome Mutombo
Füllentések a bajai piac felújításról.

screenshot_20240418_180815_lite.jpg

A képen látható piaclátogással kapcsolatos élménybeszámolóban Kámánné dr Bari Bernadett, a Fidesz- KDNP polgármesterjelöltje,   végrehajtotta azt a bravúrt, hogy ebben a néhány sorban alig- alig sikerült olyan állítást megfogalmaznia ,  amely köszönőviszonyban van a valósággal. Nézzük először azokat az állításokat, melyek fedik a valóságot. Kétségtelen tény, hogy ahol a képviselő asszony járt, az egy piac, az is tény, hogy ez a piac Baján van és az is igaz, hogy felújították.

Ami ezen kívül megfogalmazódik a bejegyzésben, az már problémásabb. A képviselő asszony szerint a piac a kormánynak köszönhetően újult meg. Ha ezzel arra akar utalni  Kámánné, hogy  kormányzati, helyesebben állami forrásból újult meg a piac, ez sajnos nem igaz, az átépítés 1,3 milliárd forintos forrása az Európa Unió kohéziós alapja  (TOP- 2.1.2- 15-BK1-2016-00006, ERFA) volt, szóval köszönjük Jürgen, Pierre, Miguel, stb.

A "köszönhetően" szó is problémás. Az uniós támogatások az ország polgárait illetik, ezekre pályázni lehet, megfelelő pályázat esetén a támogatás jár. A kormánynak, viszont, természetesen semmiféle köszönet nem jár. Ami a kormánynak jár, az valami egész más, ugyanis mivel az uniós források egy jelentős része ma kormányközeli oligarchák yachtjaiban áll, így ma már alig jön be az országba euró.

Azt is tévesen állítja a képviselőasszony, hogy az átépítés a korábbi önkormányzati ciklusban, azaz az előző városvezetés alatt valósult meg. Ez konkrétan nem igaz. Az építkezések 2019 második felében, a jelenlegi vezetés alatt kezdődtek és a megújult piacot 2020- ban adták át. 

Annak viszont örülünk, hogy a képviselő asszony szeret piacra járni. Mivel (a kikerülhetetlen mennyiségű facebook- hirdetéseiből ) már mindenki tudja, hogy  polgármester szeretne lenni, nagyon drukkolunk neki, hogy kerüljön közelebbi kapcsolatba a valósággal. 

Szólj hozzá