2024. jan 23.

"...enyhén szólva sem tartja szerencsésnek..."

írta: Jerome Mutombo
"...enyhén szólva sem tartja szerencsésnek..."

71395751_2214707041973460_1850487999511396352_n.jpg

 

Előkerült  Barnabás. És megszólalt. A megszólalásának apropos- ját az adta, hogy az utóbbi  években- és idén is így lesz- a hagyományos halászléfőző fesztivált egy külső rendezvényszervező cég bonyolítja. A szervezők közzé is tettek egy tervezetet, amiből hatalmas botrány keveredett, mindenki felháborodott, akinek hivatalból fel kell háborodnia, vagy éppen hivatásos trollként háborodik fel. A szervező a posztot végül törölte. 

És akkor megjelent Barnabás. És elmondta, hogy bizony, "enyhén szólva" nagyon nem szerencsés ez a kiszervezősdi, hogy külső cégre bízzák a rendezvényt. Tehát nem szerencsés... 

Mondta  Barnabás, a néhai Baja Marketing egykori vezetője. 

Nagyon fontos megállapítás ez.

Így hát frissítsük fel a memóriánkat. Amint az a képen is látszik, 2019-ben az előző, fideszes polgármester plakátjait egy román rendszámú furgonból pakolták fel az oszlopokra. Hogy miért? Mert az előző városvezetés  a plakátolást bizony kiszervezte. A plakáthelyeket átadta egy Instal Invest Kft nevű cégnek, melynek tulajdonosa egy romániai magyar vállalkozó volt. Így a kormányhirdetésekből befolyt pénz nem  város kasszájába került, hanem az erdélyi vállalkozó zsebébe. Azaz, csak egy része. Kiderült ugyanis, hogy az RMDSZ-tag nemzettesó csak alvállalkozó volt, a fővállalkozó a Garancsi- féle ESMA nevű cég volt. És bingó, körbe is értünk, Garancsi Orbán strómanja, így esett, hogy az adófizetők  putyinista kormánypropagandára Baján elszórt pénze  a doktorminiszterelnökúr pereputtyához került. Mondjuk, ez nem meglepő, a totóban fix 1-es. 

 Enyhén szólva borzasztóan szerencsétlen dolog ez a kiszervezősdi...

 

Szólj hozzá