2024. már 29.

Morcos az öreg- Joe bácsi lecsap?

írta: Jerome Mutombo
Morcos az öreg- Joe bácsi lecsap?

Az elmúlt napok, hetek sztárja kétségkívül Magyar Péter, a búlvárcelebje pedig Varga Judit. Magyar Péter továbbra is rejtély, ám egyre elszántabb, a lakájmédiában már lassan nem is emberi lény, Rogán Antalnak pedig hirtelen eszébe jutott, hogy Varga Judit egy kapcsolati erőszak áldozata volt- Judit gyorsan adott is egy mélyinterjút a NER egyik bűnözőjének. Gondolom, most majd hetekig ez ömlik  a csicskamédiából, lesz majd kötelező iskolai vetítés. 

Eme események mellett elsikadt egy ennél sokkal fontosabb, jelentősebb. Az amerikai nagykövetség közzétett egy videót Szijjártó Péter moszkvai útjával kapcsolatban. David Pressman nagykövet ellenzéki politikusként viselkedik, beleavatkozik a belpolitikába, stb, stb. Igen, ez mind igaz. Nagykövetek tényleg nem szoktak így viselkedni egy fogadó országban. Menjen haza a jenki! Hát lehet, hogy hazamegy, de abban sok köszönet nem lesz.

A helyzet ugyanis a következő. David Pressman semmit nem tesz önállóan, neki ilyen értelemben nincs mozgástere. Ő maga az elnök, maga az amerikai kormányzat. 

Így hát a nagykövetség filmecskéjének az üzenete könnyen megfejthető: a játéknak vége, eddig és ne tovább. Ilyen vidókat a nagykövetségek néha szoktak közzé tenni. Ellenséges országokban. És az amerikai Egyesült Államok Magyarországot ellenséges országként kezeli. Na de ebben semmi érdekes és újszerű nincs, hiszen Orbán Viktor már ezt megelőzően bejlentette, hogy az ő ellenfele az Egyesült Államok- közben a cikkíró hangosan felröhög. A magyar kormány ugyanis maga döntött úgy, hogy ellenséges országgá válik, nem tudni, van-e annyi karakter, hogy ennek bizonyítékait felsoroljuk, de tegyünk egy próbát:

- már Sir Richard Shirreff Háború Oroszországgal című könyvében szerepelt, hogy Magyarországgal nem szabad haditikokat megosztani, mert Oroszország oldalán áll

- Orbán minden egyes uniós intézkedéskor keresztbe tesz, időt húz, néha gátol, ezzel is Oroszországot segítve. 

- Orbán húzta, ameddig lehetett Svédország NATO- csatlakozásának ratifikálást, közben saját magát is körbehazudta, noha a svéd csatlakozás magyar nemzeti érdek

- Magyarország orosz gázfüggősége megmaradt, hogy ezzel is tudjuk finanszírozni a háborút

- Az Orbán-kormány tagjai minden szankciót és mindenféle Ukrajnának adott fegyveres segítséget bírálnak, békére hivatkozva, de valójában az orosz győzelmet elősegítve.

- a "magyar" köz- és fideszes médiából orosz propaganda árad, a "szakértőik" az orosz álláspontot szajkózzák. 

- a fideszes politikusok a hidegháborús retorikát használva szidalmazzák a Nyugatot, azt nem tették szóvá, amikor az orosz tankönyv fasisztának nevezte az 56-os forradalmárokat. 

Lehetne hosszan sorolni. Az eddigi verbális figyelmeztetésekre szájkarate volt a válasz, ilyet lehet, a szólásszabadság hazájában a retorikai fordulatokkal nem foglalkoznak, oroszhonban viszont halálos. A most kitett videó viszont szintlépés, egyértelmű üzenet. Röviden összefoglalva: ha a mi országunk által vezetett szövetség tagja vagy, akkor nem játszhatsz az ellenség csapatában. És tudjuk, hogy ott játszol. Ha azt várod el, hogy a mi haderőnk védjen meg bármilyen sajnálatos esemény bekövetkeztekor, akkor nem segítheted azt, aki ellenségnek deklarál bennünket. 

Hogy mi következik a videó után, nem tudjuk. De azt tudjuk, hogy az amerikai titkosszolgálat napra pontosan tudta a 2022-es teljes körű invázió kezdőnapját, valamint a moszkvai merényletet. 

Aki maradni akar, álljon be a sorba. Aki el akar menni, menjen minél gyorsabban. Ez az üzenet lényege. 

 https://fb.watch/r6gmEqJwF-/

Szólj hozzá