2024. júl 03.

Miért ne olvassunk hírportálokat?

írta: Jerome Mutombo
Miért ne olvassunk hírportálokat?

...se fideszes moslékot, se mást..

1719916075-temp-ndjepc_hero-normal_l_1_25x.webp

 

Persze, még mindig van egy-két mértékadó lap, újság, portál, mely nem az igénytelen, a cikkek feléig sem jutó, vagy éppen funkcionális analfabéta olvasóhoz szól, de a silányosodás tendencia. 

Hogy fideszes moslékot miért nem olvas egy magára valamit is adó tájékozódni kívánó polgár, az nem igényel indoklást. Van, azonban, néhány olyan portál, melyet eddig viszonylag igényesnek gondolt az ember. Tévedett. 

A minap a Telex és a HVG szinte ugyanolyan címmel tett közzé egy cikket, miszerint nembináris sportoló is indul női versenyszámban az olimpián. Nembináris, sőt mi több, transzvesztita! Hát mi lesz így a sport szellemével, a női, férfi számokkal? Miért kell ezt megengedni, induljon a férfiak között, vagy külön számban. vagy sehol? Be is indult a hörgés a kommentszekcióban. Gender! Sőt, dzsender! 

Aki persze figyelmesen elolvasta a cikket és meg is értette (azért voltak páran) rögtön tudta, hogy egy egyszerű click bait-ről, kattintásvadászatról van szó, szép szóval triggerelték az arra fogékony olvasót. 

Ugyanis a cikkben nincs semmi! Egy nő, aki nőnek született, elindul az olimpián egy női futószámban ugyanis 1500 méteren minden idők második legjobb idejét futotta. 

A cikkben megemlítik, hogy Nikki Hiltz egyébként nem azonosul a nemével, fiúnak érzi magát, transznemű. De logikusan gondolkodva beláthatjuk, hogy ennek az ég világon semmi jelentősége, hiszen  ő biológiailag nő, nem átműtött, nem lett férfi, de nem is volt, hormonkezelést se kap. Az pedig az ő dolga, hogy minek érzi magát. A lényeg tehát: egy nő elindul az olimpián egy női számban. Ennyi a sztori, nem több. 

Hogy a Telexnek és a HVG-nem mért volt szüksége arra, hogy meglovagolja a genderhisztériát, arról fogalmam sincs. 

Szólj hozzá