2024. már 24.

Magyar Péter- tetszés szerint

írta: Jerome Mutombo
Magyar Péter- tetszés szerint

...avagy mindenkinek egy Magyar Pétert

onokkertek-1.jpg80xkr0jx1svdhibxs.jpegmagyar_peter_marcius_15.jpg

 

 

 

 

Az elmúlt egy hónap kétségkívül legnagyobb politikai sztárja, vagy celebje Magya Péter. Vele foglalkozik a lakájmédia, a nem állampárti sajtó, róla szól a teljes belpolitika. Mindenki azt találgatja, hogy ki lehet ő, mit akar, milyen motivációi vannak. Összeírok néhány narratívát, tessék válogatni politikai ízlés szerint. 

1.  Messiásváró ellenzéki hölgyek

Magyar Péter egy kifogástalan, konzervatív családból származó sármos, megnyerő fiatalember, aki fiatalon és naívan összeházasodott egy tehetséges jogászlánnyal, diplomata-karriert szeretett volna építeni, így mintegy véletlenszerűen sodródott a NER- közelébe, ám neveltetése okán egyre kevésbé tudott morálisan azonosulni a rendszerrel. Így az egzisztenciáját feláldozva szakított a rendszerrel. Ő fogja elhozni az ország valódi megtisztulását. 

2.  Fidesz-light, a kiábrándult fideszes 

Az ország fejlődik, az irány jó, alapvetően elégedettek lehetünk az elmúlt 14 év eredményeivel, de sajnos egyre több a megélhetési fideszes, a tehetség nélküli harácsoló, a korrupció mértéke nem elfogadható- ráadásul én is egyre inkább kezdek kimaradni belőle. Soha többé baloldalt, ezért valakinek meg kell újítania a pártot. Magyar Péter erre alkalmas. 

3.  Hard core gyurcsányista

Magyar Péter hiteltelen, a rendszer összes előnyét élvezte, mesés vagyonokat szerzett, eljátszotta a mintaférjet, feleségével pedig az idilli családot. A volt feleségét kiradírozták, megingott a pozíciója a rendszerben, így felfedezte magában az ellenzékit. Így akar magának karriert építeni. Nem szabad hinni neki. 

4.  Liberális értelmiség 1. 

De hát semmi baja a jogállam leépítésével, ő maga mondta. Így hiteltelen. 

5. Liberális értelmiség 2.

Teljesen mindegy, ki az a Magyar Péter, honnan jött, mit akar, mit tett eddig. Most nincs itt annak az ideje, hogy morális kifogásaink legyenek, az elsődleges cél a rendszer megbuktatása, ha Magya Péter csak arra alkalmas, hogy néhány téglát kiüssön az építményből, támogatnunk kell. 

6. Liberális konteós

Nem szabad hinni neki. Magyar Péter Orbán és Rogán találmánya (szinte látjuk magunk előtt a kis nyeszlett, tápos Basedow- szindrómás Rogán sátáni röhögését, amint azt hallja Magyartól, hogy "Rogán börtönbe megy"), a cél a jogos elégedetlenség mederben tartása, becsatornázása, az elégedetlenkedők kontroll alatt tartása. "Az ellenzék is mi vagyunk."

7. Liberális mégkonteósabb

Nem kétséges, Magyar Péter Putyin találmánya. Orbán, mint Moszkva trójai falova már hiteltelen, az EU-ban és a NATO- ban mindenki kiismerte, lassan kisodródik a nyugati szövetségi rendszerből. Le kell venni a tábláról, Magyar Péter lesz az új európai arc, akinek majd hisznek. Putyin új ügynöke. 

8.  Mihazánkos

Színjáték az egész, a Fidesz is a globalista összeesküvés része, Magyar Pétert azért találták ki, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy a Fidesz hogyan szolgáltatja ki az országot a globális hálózatoknak. 

9. Fidesz-hard, a propagandista

Ki is az a Magyar Péter? Vagyis inkább Péter "Magyar"? Ja, igen, a csalódott ex- férj, vagy inkább ex- feleség, egy szappanoperahős, teljesen jelentéktelen, nem kell vele foglalkozni. Nagyon helyes, hogy a tőlünk tök független médiánk ilyen mértékletes volt és csupán 2 milliárd forintot költött arra, hogy bemutassa, ki ez a senki. Egy senki. 

10. Orbánista keménymag

Na, akkor ez f"%=p%%% ge!=/%!i szemétláda húzzon el a jó bü&@š ku&@%!va anyjába, hogy rohadjon ki a bele ennek a tetves fa@&#>@ mo@]Đs Soros- bérencnek! 

 

Szólj hozzá